İçeriğe geç

Alerji Testi Nasıl Yapılır?

    Alerji birçok nedenden dolayı oluşan vücudun birtakım tepki vermelerine denir. Bu tepkilerin kişiden kişiye değişiklik gösterebildiği gibi alerji olunan şeyde çok farklılıklar gösterebilir. Genellikle bir şeye alerjinizin olduğunu vücudunuzun gösterdiği reaksiyonlarla anlayabilirsiniz fakat bunun yerine kendinizi alerji testi yaptırarak daha başınıza gelmeden bile neye alerjinizin olduğunu anlayabilirsiniz.

    Bu sebeple bu yazımızda alerji testi nasıl yapılır anlatacağız inşallah faydalı olur. Konuya başlamadan önce alerji testinin bir tane olmadığını bilmeli ve alerji testlerinin birçok şekilde yapıldığını anlamalısınız. Çünkü her alerji testi kendine özgü olarak farklı şekilde yapılmaktadır. Biz bu yazıda en çok tercih edilen deri prick alerji testinin nasıl yapıldığını anlattık inşallah faydalı olmuştur.

    Deri Prick Testi

    Alerji testlerinin nasıl yapıldığını anlatmaya deri prick testinden başlayacağız çünkü bu alerji testleri arasında en sık yapılan test budur. Bu sebeple bunla başlamak en doğrusu olacaktır ki insanların meraklarını bir an önce gidererek bilgilenmesine vesile olalım.

    Deri prick testi adından da anlaşılacağı üzere deri yoluyla yapılan bir testtir. Prick kelimesinin elliden fazla anlamı vardır. Burada iki anlamından bahsedelim birincisi sivri bir şeyin açtığı delik ikincisi ise iğne vb´nin batmasından ileri gelen acı. Bu iki manadan da anlaşılacağı üzere:

    Deri prick alerji testi yapmak kullanılan bir test türüdür. Bu türde iğnenin deriye sokulmasıyla çeşitli testler yapılır ve günlük hayatta genel olarak başa gelen alerjilerin olup olmadığı tespit edilir. Hem kolay yapılması hem de hızlı gerçekleşmesi nedeniyle en çok tercih edilen alerji test çeşididir.

    Özellikle ağaç polenlerinin verdiği, küflerin meydana getirdiği, hayvan tüylerinin sebep olduğu, çimenden, yeme-içmeden ve evdeki basit tozlardan kaynaklanan alerjileri tespit etmeye yardımcı olur.