Kategoriler
Kişisel Gelişim

Altın Nasıl Anlaşılır?

Altının gerçek olup olmadığını merak ediyorsanız en temel olarak bir sürahi suyu kullanabilirsiniz. Altın yoğun içerikli bir maden olduğu için suda batması gereklidir. Eğer bir sürahi suyun içine koymanıza rağmen batmıyorsa elinizdeki gerçek altın olmayabilir. Eğer batıyorsa bu aşamayı geçer ve gerçek olma olasılığı artar.

Bu aşamadan sonra elinizdeki altın olduğunu düşündüğünüz şeyin ıslandıktan sonra paslanıp paslanmadığını gözlemleyebilirsiniz. Eğer paslanırsa elinizdeki yine gerçek altın değil demektir. Paslanmanın dışında kararma ve solma gibi belirtilerde oluşursa artık altın olmadığı tam manasıyla tescillenmiş olur.

Altın Olup Olmadığını Nasıl Anlarsın?

Altınını üzerine birkaç damla sirke damlatmakta yine altın olup olmadığını belirleyen yöntemlerden biridir. İlk önce altınınızı düz bir yere yerleştirin. Ardından evinizde bir damlalık varsa onun aracılığı ile yoksa farklı bir yöntemle altının üzerine birkaç damla sirke damlatın. Yaklaşık 15 dakika kadar bekleyin. Eğer elinizdeki sahte altın ise renginde değişme göreceksiniz.

Damlatma yolu dışında ayrıca altını direkt sirke dolu bir kabın içine sokabilirsiniz. Yine 15 dakika kadar bekletebilir ve altının renginin değişip değişmediğini gözlemleyebilirsiniz. Eğer altın kolye gibi bir şeyi test ediyorsanız o zaman kolyenizdeki bulunan diğer şeylerde zarar görebilir. Bu yöntemi sadece tamamen altın olan bir şeyi test etmek için kullanın. Yoksa diğer türlü birinci yöntemi kullanarak elinizdeki eşyanın sadece altın olduğunu düşündüğünüz yerine sirke damlatın.

Altın yumuşak bir madendir. Yumuşaklığı sebebiyle ise kaplama altınlar gün geçtikçe aşınmaya başlarlar. Çünkü üzerinizde bulunan altın kolye, yüzük ve benzeri her zaman bir yere sürtünür. Bu sürtünmeler sonucu eğer altının renginin altında farklı bir metal rengin çıktığını görürseniz bu kaplama olduğuna işarettir.

Mıknatıs Yardımıyla Altının Gerçek Olup Olmadığını Anlamak

Elinize güçlü bir mıknatıs alın. Sahte altınlar genellikle metallerden yapılır. Bu sebeple metalleri bile güzel çeken bir mıknatıs aldığınızdan emin olun. Daha sonra mıknatıs ile altınınızı çekmeye çalışın. Gerçek altın yapışmaz. Eğer bir oynama veya yapışma olursa sahte olduğu hemen anlaşılır.

Mıknatıs yoksa elinizde o zaman altını seramik bir yüzeye sürterek test etmeye başlayabilirsiniz. Sürtme sonucu eğer siyah bir çizgiler görüyorsan demek ki altın gerçek değil sahte. Hem altının üzerinde belki bazı parçalar vardır bunlardan dolayı siyah çizgi çıkartmıyor olabilir. Bunun için ilk önce bu parçalar gidene kadar sürtmeye devam edin. Ardından bu parçalar gittikten sonra eğer sahte altın ise siyah çizgiler çıkartacaktır.