Bildiğimiz üzere her caminin imamı Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanmakta ve seçilmektedir. Sadece imamlarda değil, müezzinler ve diyanete bağlı kuruluşlardaki görevliler. Peki diyanetin seçtiği bu kişilere güvenilir mi?
Diyanetin imam olarak atadığı kişilerin arkasında namaz kılınır mı? Bu imamların arkasında kılınan namaz olur mu? Bu yazımızda bu soruların cevabını vereceğiz, inşallah faydalı olur.
Bir namazın olup olmaması veya bir cemaate uymak için o imamım diyanet görevlisi olup olmaması bir şey değiştirmez. Fıkıh kitaplarında namazı bozan şeyler ve namazı bozmayan şeyler belirtilmiştir.
Bunlara uygun bir şekilde namaz kılanın namazı olurken, bunların her hangi birini terk edenin namazı olmaz. Ayriyeten imamın dikkat etmesi gereken ve cemaatin imama uyması gibi konulara da bakılması lazım. Eğer imam fıkıh kurallarına uyun bir şekilde namaz kıldırıyor ise onun namazı olur. Cemaatte fıkıh kurallarına uygun imama uyuyorsa onlarında namazı olur.
Diyanet hocalarının arkasında namaz kılınır mı? Bu hususta “diyanet imamlarının arkasında namaz kılmak caiz mi” diye sormak yanlış olur. Bunun yerine imamın kıldırırken yaptığı, cemaatinde uyarken yaptığı tutum ve davranışlar önemlidir. Bunların doğru olup olmadığı sorulmalıdır.
Merhaba muhammed Furkan
Google de şu yazıyı gördüm
Kulun kalbi düzelmedikçe imanı düzelmez lisanı doğruyu konuşmadıkça kalbi müstakim olmaz.
Komşusu zulmünden emin olmadıkça da cennete giremez
Komşusu zulmünden emin olmadıkça da cennete giremez ne demek???
Merhaba Havin, “imanı düzelmez den” kasıt, “tam manasıyla iman etmiş olamaz” yani imanı kamil olmaz” demek. “Cennete giremez” den kasıt Müslüman Allah Teala günahlarını affetmedikçe o günahları ile cennete giremez. Önce cehennemde cezasını çeker. Daha sonra cennete girer. Konu ile alakalı hadisi şerif şöyledir:
Anlamadığınız bir yer, merak ettiğiniz başka sorularınız varsa lütfen sormaktan çekinmeyiniz. Hayırla Kalın, Allah Teala’ya emanet olun…
Yorumlar kapalı.