İdrar yolu enfeksiyonu, böbreklerde ve üreterlerden idrar yoluna kadar uzanan enfeksiyonlara verilen isimdir. Normal bir insan vücudunda herhangi bir mantar, bakteri ve virüs yer almaz. İdrar yolu enfeksiyonları en fazla kadınlarda görülür. İdrar yolu enfeksiyonu neden olur? Ve İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? gibi soruların cevapları yazımızdadır.
İdrar Yolu Enfeksiyonu Neden Olur?
Bakteriler çevre faktörü ile insan vücuduna intikal eder. İdrar yolu enfeksiyonu neden olur? Sorusunun cevabı da tam olarak budur. Dışarıdan idrar yoluna giren bakteriler, enfeksiyona sebebiyet verir. Böbreklere kadar ilerleyebilen bu enfeksiyona sindirim sistemindeki mantar ve bakteriler de neden olur.
Sindirim sistemindeki bu bakteriye verilen isim ise koli basili’dir. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar da üretritlere meydan verebilir. Enfeksiyonun nerden geldiği ve ne olduğu bazı testler ile uzman hekimler tarafından teyit edilir.
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?
İdrar Yolu enfeksiyonu adı üstünde bir enfeksiyondur. Enfeksiyonun en büyük sebebi ise hijyensiz bir düzen ve ortamdır. İdrar yolu enfeksiyonuna su içmek çok iyi gelmektedir. Bol su tüketimi enfeksiyonun önüne geçer. Kadınlar içinse düzenli ped değişimine dikkat edilmelidir. İdrar tutmak da kadın ve erkeklerin sağlığında büyük tehlikeler doğurabilir. En düşük tehlikesi de idrar yolu enfeksiyonudur. Ayrıca kıyafet seçimi de kontrol edilmelidir. İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Sualine bu şekillerde birçok cevap verilebilir