İçeriğe geç

Islak Kek Nasıl Yapılır?

    Islak kek, nemli dokulu ve lezzetli bir tatlıdır. İşte evde kolayca yapabileceğiniz bir islak kek tarifi:

    Malzemeler:

    Kek İçin: 

    • 3 adet yumurta 

    • 1 su bardağı toz şeker 

    • 1 su bardağı süt 

    • 1 su bardağı sıvı yağ 

    • 4 yemek kaşığı kakao 

    • 1,5 su bardağı un 

    • 1 paket vanilya 

    • 1 paket kabartma tozu 

    Sos İçin: 

    • 1 su bardağı süt 

    • 1 su bardağı toz şeker 

    • 3 yemek kaşığı kakao 

    • Yarım su bardağı sıvı yağ 

    • Bir çay kaşığından az tuz 

    Hazırlanışı:

    1. Kek Hamuru:

    • Yumurta ve toz şekeri bir kaba alıp, şeker eriyene kadar çırpın. 

    • Üzerine süt, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. 

    • Kakao, kabartma tozu ve elenmiş unu ekleyip karıştırın. 

    • Yağlanmış bir tepsiye dökün.

    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 

    2. Sos Hazırlama:

    • Tüm sos malzemelerini bir tencereye alıp karıştırın. 

    • Orta ateşte, karışım kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

    3. Keki Islatma:

    • Fırından çıkan sıcak keki birkaç dakika bekletin.

    • Kekin üzerine sıcak sosu dökün. 

    • Sosun keke iyice nüfuz etmesi için 20-30 dakika bekleyin. 

    Püf Noktaları:

    • Kekin üzerine döktüğünüz sosun keke iyice nüfuz etmesi için, sosu dökerken keki birkaç yerinden çatal veya kürdanla delikleyebilirsiniz.

    • Daha yoğun bir soslu tat tercih ederseniz, sos miktarını artırabilirsiniz.