Kategoriler
Kişisel Gelişim

Kokoreç Nedir Neyden Yapılır?

Kokoreç Türk mutfağının herkesin tercih edemediği aslında popüler bir sokak lezzetleri yemeğidir. Ülkemizin batı kısmında daha çok yenilen bir yemektir. Büyük baş hayvanların ve küçük baş hayvanların ince ve kalın bağırsaklarından elde edilir.

Bağırsaktan yapılmış olması nedeniyle insanların ön yargı ile yemeğe cesaret edemedikleri titizlik gerektiren titiz olunmadığı takdirde hijyen ve sağlık açısından tehlikeli olup kişiyi etkileyebilecek çok dikkat edinilmesi gerekilen bir yemek olmasından dolayı çoğunlukla tercih edilmez her yerde yeğnilmez.

Temiz olduğu sürece aslında çok sağlıklı bir yemektir. Genellikle yavru kuzuların bağırsakları daha lezzetli olduğundan tercih edilme oranı daha fazladır.

Uzun bir şişe kalın bağırsak ve ince bağırsak sarılır ve üzeri baharatlanır. Ardından odun ateşinde ağır ağır pişirilir.

Bağırsak kelimesi duyulunca kulağa çok hoş gelmese de aslında birçok temizlik aşamasından geçerek titizlikle temizlenir.

Temizleme aşamasında ilk olarak bol su ile kaba kiri temizlenir bağırsak yapısı ince olduğundan çok dikkat edilmelidir kopma olmaması için hemen ardından sirkeli su ve limonla da bol su ile tekrar yıkanır.

Temizleme aşaması bittikten sonra bağırsaklar pişmeye hazırdır.

Kokoreç Kaç Kısımdan Oluşur?

Kokoreç iki kısımdan oluşur bunlar iç kısım ve dış kısımdır. İç kısım soğanlanıp bolca baharatlanır ardından uzun şişe sarılır. Dış kısım olan ince bağırsak ise üzerine sarılır şiş etrafı ne kadar kalın olursa lezzeti de o kadar iyi olur.

Sarma işlemi gerçekleşirken aralara yağ koyulur ve pişirme aşamasına geçilir.

Kokorecin olmazsa olmaz baharatları kekik, pul biber, kırmızı biber ve kimyon tat verme konusunda başlıca yardımcı elemandır. Tabii ki isteğe bağlı tat arttırılıp azaltılabilir.

Kokorecin yanına domates, biber ve salatalık turşusu çok yakışır. Tabakta veya ekmek arasında servis edilir.