İçeriğe geç

Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

    Sulu köfte, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu yemek, özellikle soğuk kış günlerinde tercih edilir. İşte size adım adım sulu köfte yapmanın tarifi.

    Malzemeler:

    • 500 gr. orta yağlı kıyma
    • 1 su bardağı ince bulgur
    • 1 adet kuru soğan
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 2 yemek kaşığı biber salçası
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 adet yumurta
    • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
    • 1 yemek kaşığı karabiber
    • Tuz
    • 2 litre su
    • 1 adet limon

    Yapılışı:

    1. İnce bulguru derin bir kaba alın. Üzerine sıcak su ekleyip 15 dakika bekletin. Sonra suyunu süzüp, kıyma ile karıştırın.
    2. Soğanı rendeleyin ve kıyma-bulgur karışımına ekleyin.
    3. Yumurtayı kırıp karışıma ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi de ilave edin. Karışımı yoğurarak köfte harcı hazırlayın.
    4. Hazırladığınız köfte harcından küçük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve şekil verin.
    5. Bir tencereye 2 litre su koyun ve kaynatın.
    6. Ayrı bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyun. Üzerine salçaları ilave edip kavurun.
    7. Salçalı karışıma unu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
    8. Kaynamakta olan suya köfteleri tek tek atın. Köfteler pişince bir kevgir yardımı ile tencereden alın.
    9. Köfteleri alınan suyu, salçalı karışıma yavaşça ilave edin. Kaynamaya başladığında ateşi kısın.
    10. Köfteleri de ilave edin ve 15-20 dakika pişirin.
    11. Sulu köftenin suyu az geldiyse kaynar su ekleyebilirsiniz.
    12. Limonu sıkıp sulu köfteyi servis yapmadan önce limon suyu ile tatlandırın.

    Sulu köfte sıcak servis edilir ve yanında taze ekmek, turşu veya cacık gibi yan lezzetlerle servis edilir. Afiyet olsun!

    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.