Yeşil reyhan şerbeti, ilgi çekici tadı, rengi ile en sevilen şerbetlerden birisidir. Özellikle aromatik tadıyla birlikte Türk mutfağının vazgeçilmez ve sevilen şerbetlerinden biridir. Bunun dışında yeşil reyhan, yiyecekler ve salataların içerisine de çok yakışır. Reyhan ile hazırlanan en popüler ürün ise genellikle şerbettir. Yeşil reyhan şerbeti nasıl yapılır için gereken malzemeler arasında,
- 1-2 adet karanfil
- 2 adet çubuk tarçın
- 1/2 adet limon
- 1 demet reyhan
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 litre sıcak su
İçindekiler:
Yeşil Reyhan Şerbeti Yapılışı
Yeşil reyhan şerbeti yapmak için ilk olarak reyhanı yaprak ve saplarıyla beraber şeker ve limonla ovun. Reyhanlar iyice rengini verir ve ardından reyhan karışımının üzerine karanfil ve tarçınları da koyarak tüm malzemelerin üzerine sıcak suyu ekleyin. Hazırlamış olduğunuz karışımı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin ve soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Şerbet dinlendikten sonra mutlaka delikli süzgeç ile süzün. Şerbetinizi buzlu bardaklarla servis edebilirsiniz.
Yeşil Reyhan Faydaları
Yeşil reyhan genellikle fesleğen ile karıştırılan fakat farklı bir bitkidir. Keskin ve aromatik kokusuyla birçok alanda kullanılır. Yeşil reyhan genellikle ılıman bölgelerde yetişir ve özellikle yaz sonuna doğru rengi değişmeye başlar. Önce yeşil yaprak veren bu bitki, güneşi gördükçe rengini koyulaştırır. Bu nedenle rengini koyulaştırmadan kullanılması önerilir.
Yeşil reyhan faydaları ve tadıyla beraber mükemmel içecek. En bilinen faydaları arasında hafızayı güçlendirmesi, stresi azaltması, depresyona iyi gelmesi, kan şekerini kontrol etmesi, hazımsızlığa iyi gelmesi, kansızlığa iyi gelmesi, öksürük giderici özelliği ve diş çürümesine neden olan bakterilerin büyümesini engellemesi gibi birçok faydası bulunur. Tüm bu faydalarla beraber her gün bir bardak şeklinde tüketilmesi öneriliyor.
Yeşil Reyhan Nerelerde Kullanılır?
Yeşil reyhan nerelerde kullanılır baktığımızda birçok hastalığın tedavisinde etkili bir rol oynar. Reyhan, şerbeti hazırlandığında nefis iştah açan bir içecek haline gelir. Bunun dışında özellikle yemek sonrasında da sıklıkla içilir, bunun nedeni sindirimi kolaylaştırmasıdır. Günlük tüketimlerde bağışıklık sistemini güçlendirir ve enerji verir. Misafirlere de sıklıkla ikram edilen bu şerbet genelde yaz aylarında daha çok seviliyor.