Yoğurt çorbası, Türk mutfağının sevilen ve pratik çorbalarından biridir. Yörelere göre “yayla çorbası” olarak da bilinir. İşte lezzetli bir yoğurt çorbası tarifi:
Malzemeler:
Çorba İçin:
• 7 su bardağı su
• 4 yemek kaşığı pirinç
• 1 yemek kaşığı un
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 su bardağı yoğurt
• 2 çay kaşığı tuz
• Bir tutam kuru nane
Üzeri İçin:
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
Hazırlanışı:
1. Pirinçleri Pişirme:
• Orta boy bir tencereye suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
• Kaynadıktan sonra pirinçleri ilave edin ve yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
2. Terbiyeyi Hazırlama:
• Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırın.
• Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
3. Terbiyeyi Çorbaya Katma:
• Pişen pirinçlerin olduğu tencereye, çorbanın suyundan birkaç kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve karıştırın.
• Terbiyeyi, kaynayan çorbaya yavaşça ve sürekli karıştırarak dökün.
• Bir tutam kuru nane ve tuzu ekleyin.
• Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
4. Üzeri İçin:
• Ayrı bir tavada tereyağını eritin.
• Kuru naneyi ekleyip hafifçe kızdırın.
• Servis kaselerinin üzerine gezdirin.
Püf Noktaları:
• Çorbanın yoğurdunun kesilmemesi için, terbiyeyi eklemeden önce çorbanın suyundan sıcak su alıp karıştırarak ılımasını sağlayın.
• Tuzu pişirme aşamasının sonunda eklemek, yoğurdun kesilmesini önler.
• Çorbanın kıvamı yoğun olursa, kaynamış su ilave ederek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.
Afiyet olsun!