İçeriğe geç

Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

    Yoğurt çorbası, Türk mutfağının sevilen ve pratik çorbalarından biridir. Yörelere göre “yayla çorbası” olarak da bilinir. İşte lezzetli bir yoğurt çorbası tarifi:  

    Malzemeler:

    Çorba İçin:

    • 7 su bardağı su 

    • 4 yemek kaşığı pirinç 

    • 1 yemek kaşığı un 

    • 1 adet yumurta sarısı 

    • 1 su bardağı yoğurt

    • 2 çay kaşığı tuz 

    • Bir tutam kuru nane 

    Üzeri İçin:

    • 2 yemek kaşığı tereyağı 

    • 1 tatlı kaşığı kuru nane 

    Hazırlanışı:

    1. Pirinçleri Pişirme:

    • Orta boy bir tencereye suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. 

    • Kaynadıktan sonra pirinçleri ilave edin ve yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. 

    2. Terbiyeyi Hazırlama:

    • Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırın. 

    • Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. 

    3. Terbiyeyi Çorbaya Katma:

    • Pişen pirinçlerin olduğu tencereye, çorbanın suyundan birkaç kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve karıştırın. 

    • Terbiyeyi, kaynayan çorbaya yavaşça ve sürekli karıştırarak dökün.

    • Bir tutam kuru nane ve tuzu ekleyin. 

    • Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika daha pişirin. 

    4. Üzeri İçin:

    • Ayrı bir tavada tereyağını eritin. 

    • Kuru naneyi ekleyip hafifçe kızdırın. 

    • Servis kaselerinin üzerine gezdirin. 

    Püf Noktaları:

    • Çorbanın yoğurdunun kesilmemesi için, terbiyeyi eklemeden önce çorbanın suyundan sıcak su alıp karıştırarak ılımasını sağlayın. 

    • Tuzu pişirme aşamasının sonunda eklemek, yoğurdun kesilmesini önler.

    • Çorbanın kıvamı yoğun olursa, kaynamış su ilave ederek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. 

    Afiyet olsun!