Antrikot pişirmek için şu adımları izleyebilirsiniz: Etin Hazırlanması: Buzdolabından çıkarılan etin, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat bekletilmesi önerilir. Ardından etin tüm yüzeylerine zeytinyağı, tuz ve isteğe bağlı karabiberi iyice yedirin. Pişirme Yöntemleri: Antrikotu pişirmek için döküm tava, ızgara veya fırın kullanabilirsiniz. Tava veya Izgara: Yüksek ısıya ulaşan tavaya/ızgaraya etinizi koyun. Her bir yüzünü yüksek ateşte 1’er dakika kadar pişirin. Dilimli antrikotun kalınlığına bağlı olarak pişirme süresi değişecektir, ortalama 3 dakika orta iyi derece için yeterlidir. Fırın: Fırında pişireceğiniz antrikotu, öncesinde tavada mühürleyerek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına koyarak 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıldıktan sonra 4 dakika dinlendirin. Pişirme esnasında etinizi dövdürmeyin ve sadece maşa kullanın. Çatal veya bıçak gibi kesici aletler etin suyunu kaybetmesine ve sertleşmesine neden olabilir.