İçeriğe geç

Balık Nasıl Pişirilir?

    Balık pişirmenin birkaç farklı yöntemi vardır: Kızartma: Balığı tereyağı veya sıvı yağda kızartabilirsiniz. Yağın ısısının 165 dereceden fazla olması gerekir. Etli ve yağsız balıklar kızartmaya en uygun olanlardır. Fırında Pişirme: Balıkları zeytinyağı ve baharatlarla marine ettikten sonra 180-200 derece arası ısıya ayarladığınız fırında pişirebilirsiniz. Izgara: Yağlı balıklar ızgara için uygundur. Izgarada pişirirken balığın her iki yüzüne de keskin bir bıçak ucuyla çentikler atmak ve üzerlerine yağ sürmek gerekir. Buğulama: Balığın su buharı yardımıyla pişmesine denir. Genellikle fırında yapılır ancak kapalı bir tencerede de yapılabilir. Fümeleme: İyice temizlenmiş balıkların tuzun içerisinde 10-12 saat bekletildikten sonra kapalı mangalda ateş değmeden sadece dumanla pişirilmesi yöntemidir.