İçeriğe geç

Bonfile Nasıl Pişirilir? Yumuşacık ve lezzetli bonfile hazırlamak için özel tarifler

    Bonfile pişirmek için şu adımları izleyebilirsiniz: Etin Hazırlanması: Buzdolabından çıkarılan etin, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat bekletilmesi önerilir. Ardından etin tüm yüzeylerine zeytinyağı, tuz ve isteğe bağlı olarak karabiber iyice yedirilmelidir. Tavada Pişirme: Yüksek ısıya ulaşan tavaya eti koyun. Mühürleme yöntemiyle, her yüzünü yüksek ateşte 1’er dakika pişirin. Pişirme süresi, dilimli bonfilenin kalınlığına bağlı olarak değişecektir. 1 parmak kalınlığında bonfile ortalama 3 dakika pişer. Fırında Pişirme: Fırında pişirmek için, önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına, tavada mühürlenmiş bonfileyi koyarak 15-20 dakika pişirin. Servis: Tavadan/ızgaradan aldıktan sonra bir süre dinlendirip servis edin. Püf Noktaları: Etinizi dövdürmeyin ve pişirme esnasında sadece maşa kullanın. Bonfile yağsız bir et olduğundan, pişme esnasında fazla yağ salabilir, bu yüzden tavaya çok az zeytinyağı eklemek faydalı olabilir. Pişirme sırasında tavanın kapağını kapatmamak önemlidir.