Çinekop pişirmek için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır: Fırında Çinekop: Malzemeler: 4 adet çinekop, 4 diş sarımsak, 3/4 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 dal biberiye. Yapılışı: Rendelenmiş sarımsak, biberiye, zeytinyağı ve baharatları karıştırın. Balıkların üzerine tuz serpin ve hazırladığınız karışımı balıkların üzerine pay ederek ovarak yedirin. Yağlanmış bir pişirme kabının içine balıkları aktarın veya pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika üzeri kapalı pişirin, ardından üzerini açıp kızarana kadar pişirmeye devam edin. Tavada Çinekop: Malzemeler: 500 gr çinekop balığı, 1 adet limon, yarım fincan sıvıyağ, 1 adet soğan, tuz, karabiber, maydanoz. Yapılışı: Balıkları yıkayıp suyunu süzdürün, tuzlayıp biberleyin ve sıvıyağ döküp yağlayın. Izgaraya dizip 10-15 dakika altını üstünü pişirin. Maydanozu ince kıyın, soğanı piyaz doğrayıp tuzla ovduktan sonra yıkayıp maydanozu ekleyin ve bir limonun suyunu sıkıp hepsini karıştırın. Balıklar pişince bu sosla servis yapın. Izgarada Çinekop: Malzemeler: Temizlenmiş çinekop, balık sosu. Yapılışı: Balığı marine edin, ızgara telini yağlayın ve balıkları önlü arkalı pişirip sıcak sıcak tüketin.