İçeriğe geç

Humus Nasıl Yapılır? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, sağlıklı ve lezzetli humus tarifleri

    Humus yapımı için gerekli malzemeler: 3 su bardağı haşlanmış nohut, 5 yemek kaşığı tahin, 5 diş sarımsak, 1 adet taze sıkılmış limon suyu, 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı tuz. Yapılışı: Ayıklanmış nohutları suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış nohutların kabuklarını tek tek ayıklayın. Ezilmiş sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, limon suyu, su, zeytinyağı, kimyon ve tuzu blender yardımıyla püre gibi olana kadar karıştırın. Humus karışımını servis tabağına yayın, orta kısmında hafif bir çukur açın. Küçük bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırıp tatlı toz kırmızı biberi yakın. Kızgın yağı humusun üzerine gezdirin. Humus, buzdolabında hava almayacak bir kapta 2 haftaya kadar saklanabilir.