Kıbrıs Tatlısı, hem hafifliği hem de lezzetiyle bilinen bir şerbetli tatlıdır. Özellikle şerbetli tatlıları sevenler için ideal bir seçenektir.
Malzemeler:
Keki İçin:
• 3 adet yumurta
• Yarım su bardağı toz şeker
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı Hindistan cevizi
• 1 su bardağı galeta unu
• 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
• 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
• 1 litre süt
• 1 su bardağı mısır nişastası
• Yarım su bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 paket toz krem şanti
Şerbeti İçin:
• 2 su bardağı su
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
1. Şerbetin Hazırlanması:
• Bir tencereye su ve toz şekeri alıp karıştırın.
• Şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatın.
• Kaynadıktan sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve soğuması için bir kenarda bekletin.
2. Kekin Hazırlanması:
• Yumurta ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle çırpın.
• Sıvı yağ, Hindistan cevizi, galeta unu, ince çekilmiş ceviz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
• Yağlanmış bir fırın kabına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 160°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
3. Kremanın Hazırlanması:
• Bir tencereye süt, nişasta ve toz şekeri alıp karıştırın.
• Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
• Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın.
• Soğuyan kremaya toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
4. Tatlının Birleştirilmesi:
• Fırından çıkan sıcak keke soğuyan şerbeti dökün ve çekmesi için bekleyin.
• Şerbeti çeken keki soğuduktan sonra hazırladığınız kremayı üzerine yayın.
• Üzerine Hindistan cevizi serpiştirerek buzdolabında birkaç saat soğutun.
Püf Noktaları:
• Kekin üzerine dökülen şerbetin tamamen emilmesi için kekin sıcak, şerbetin soğuk olmasına dikkat edin.
• Kremanın daha iyi kıvam alması için pişirdikten sonra soğumasını bekleyip, soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyin ve çırpın.