İçeriğe geç

Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?

    Kıbrıs Tatlısı, hem hafifliği hem de lezzetiyle bilinen bir şerbetli tatlıdır. Özellikle şerbetli tatlıları sevenler için ideal bir seçenektir.

    Malzemeler:

    Keki İçin: 

    • 3 adet yumurta 

    • Yarım su bardağı toz şeker 

    • Yarım su bardağı sıvı yağ 

    • 1 su bardağı Hindistan cevizi 

    • 1 su bardağı galeta unu 

    • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 

    • 1 paket kabartma tozu 

    Kreması İçin: 

    • 1 litre süt 

    • 1 su bardağı mısır nişastası 

    • Yarım su bardağı toz şeker 

    • 1 paket vanilya 

    • 1 paket toz krem şanti 

    Şerbeti İçin: 

    • 2 su bardağı su 

    • 1,5 su bardağı toz şeker 

    • 1 paket vanilya 

    Hazırlanışı:

    1. Şerbetin Hazırlanması:

    • Bir tencereye su ve toz şekeri alıp karıştırın.

    • Şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatın.

    • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve soğuması için bir kenarda bekletin. 

    2. Kekin Hazırlanması:

    • Yumurta ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle çırpın. 

    • Sıvı yağ, Hindistan cevizi, galeta unu, ince çekilmiş ceviz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. 

    • Yağlanmış bir fırın kabına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 160°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 

    3. Kremanın Hazırlanması:

    • Bir tencereye süt, nişasta ve toz şekeri alıp karıştırın. 

    • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 

    • Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın.

    • Soğuyan kremaya toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. 

    4. Tatlının Birleştirilmesi:

    • Fırından çıkan sıcak keke soğuyan şerbeti dökün ve çekmesi için bekleyin. 

    • Şerbeti çeken keki soğuduktan sonra hazırladığınız kremayı üzerine yayın. 

    • Üzerine Hindistan cevizi serpiştirerek buzdolabında birkaç saat soğutun.

    Püf Noktaları:

    • Kekin üzerine dökülen şerbetin tamamen emilmesi için kekin sıcak, şerbetin soğuk olmasına dikkat edin. 

    • Kremanın daha iyi kıvam alması için pişirdikten sonra soğumasını bekleyip, soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyin ve çırpın.