İçeriğe geç

Lakerda Nasıl Yapılır?

    Lakerda, Türk mutfağının sevilen mezelerinden biridir. Özellikle Karadeniz bölgesinde sık sık tüketilen lakerda, somon balığından yapılan bir yemektir. Bu makalede, evde kolayca yapabileceğiniz lezzetli bir lakerda tarifi ve yapımı hakkında detaylı bilgi verilecektir.

    Malzemeler:

    • 500 gram somon balığı
    • 1,5 su bardağı tuz
    • 1,5 su bardağı şeker
    • 1 yemek kaşığı karabiber
    • 1 yemek kaşığı kişniş tohumu
    • 1 adet limon suyu
    • 1 su bardağı zeytinyağı

    Yapılışı:

    1. Somon balığını yıkayın ve suyunu süzün.
    2. Balığı fileto olarak kesin ve derisini çıkartın.
    3. Fileto balıkları iri parçalara ayırın.
    4. Derin bir kaba, tuz, şeker, karabiber ve kişniş tohumu ekleyin.
    5. Karışımı iyice karıştırın.
    6. Hazırladığınız karışımı fileto haline getirdiğiniz somon balığı parçalarının her tarafına iyice sürün.
    7. Balıkları kaseye yerleştirin ve üzerine limon suyu dökün.
    8. Balıkları kaplayacak kadar zeytinyağı ekleyin.
    9. Kapağı olan bir kaba ya da streç filme sarın ve buzdolabında 24 saat boyunca dinlendirin.
    10. 24 saat sonra, balıkları sudan geçirin ve kurulayın.
    11. Dilimleyerek servis yapın.

    Not: Lakerda yaparken, somon balığının taze olmasına dikkat edin. Ayrıca, tuz ve şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

    Sonuç olarak, lakerda yapmak oldukça kolaydır ve evde rahatlıkla yapılabilir. Lakerda, somon balığından yapılan bir yemektir ve sağlıklı bir besindir. Lakerda yaparken, somon balığının taze olmasına dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, tuz ve şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Lakerda servisi sırasında, yanında maydanoz, limon ve soğan gibi malzemelerle sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.