Muzlu süt, pratik ve lezzetli bir içecektir. İçerisindeki besin değerleri sayesinde tokluk hissi verirken aynı zamanda enerji verir. Ayrıca özellikle yaz aylarında ferahlamak için tercih edilebilir. Muzlu süt yapımı oldukça kolaydır ve evde hazırlayabileceğiniz bir içecektir. İşte, muzlu süt nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları…
İçindekiler:
Malzemeler:
- 1 adet muz
- 1 bardak süt
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 çay kaşığı bal (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Muzu soyup dilimleyin.
- Sütü blender veya mutfak robotu ile pürüzsüz hale getirin.
- Blenderın içine muz dilimlerini, vanilya özütünü ve balı ekleyin.
- Tüm malzemeleri birlikte tekrar blenderda karıştırın.
- Hazırladığınız muzlu sütü bardağa döküp servis yapabilirsiniz.
Püf noktaları:
- Sütü blenderda pürüzsüz hale getirdiğinizden emin olun. Böylece içeceğinize homojen bir kıvam kazandırmış olursunuz.
- Muz dilimlerini ufak parçalar halinde keserseniz blenderın işi daha kolay olur ve içeceğiniz daha pürüzsüz olur.
- İsterseniz bal kullanabilirsiniz ancak muzlu sütün içerisindeki muzun doğal tatlılığı yeterli olabilir.
- Vanilya özütü kullanmak içeceğe hoş bir aroma verir. Eğer vanilya özütünüz yoksa, 1 çay kaşığı vanilya şekeri kullanabilirsiniz.
- Daha kremamsı bir kıvam elde etmek isterseniz, süt yerine süt ve yoğurt karışımı kullanabilirsiniz.
Muzlu süt, sağlıklı bir içecek olmasının yanı sıra oldukça pratik bir tariftir. Özellikle çocuklarınızın sevdiği bir içecek olacağından emin olabilirsiniz. Ayrıca arzu ederseniz tarife farklı meyve ve baharatlar da ekleyerek, kendi damak zevkinize uygun bir içecek hazırlayabilirsiniz.