İçeriğe geç
Ana sayfa » Kişisel Gelişim » Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır?

Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır?

    Nohutlu pilav, Türk mutfağının sevilen ve doyurucu lezzetlerinden biridir. Nohut ve pirincin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu pilav tarifi, hem pratik hem de lezzetlidir. 

    🧾 Malzemeler

    • 2 su bardağı baldo pirinç 

    • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut 

    • 2 yemek kaşığı tereyağı 

    • 1 tatlı kaşığı tuz 

    • 3 su bardağı sıcak su 

    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 

    👩‍🍳 Yapılışı

    1. Pirinci Hazırlama:

    • Pirinci yıkamadan bir kaba alın. Üzerine 2 yemek kaşığı tuz serpip, üstünü geçecek kadar ılık su ekleyin. Yaklaşık 1 saat bu şekilde bekletin. 

    2. Pirinci Yıkama:

    • Bekleme süresinin sonunda pirinci bol suyla yıkayıp durulayın. 

    3. Pilavı Kavurma:

    • Yapışmaz tabanlı bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı alın. 

    • Üzerine yıkanmış pirinçleri ekleyin ve yaklaşık 10 dakika orta ateşte kavurun. 

    4. Pişirme:

    • Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin.

    • Tuzu da ilave ettikten sonra karıştırın. 

    • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın, kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. 

    5. Nohut Ekleme:

    • Pişirme süresinin sonunda haşlanmış nohutları pilavın üzerine ekleyin. 

    • Nazikçe karıştırdıktan sonra, pilavın altını kapatın.

    6. Demlendirme:

    • Pilavın üzerine temiz bir mutfak bezi veya kağıt havlu serip, kapağını tekrar kapatın. 

    • Yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakın. 

    🍽️ Servis Önerisi

    Pilavınızı sıcak olarak, yanında çoban salata ve ayran ile servis edebilirsiniz.