İçeriğe geç

Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır?

    Nohutlu pilav, Türk mutfağının sevilen ve doyurucu lezzetlerinden biridir. Nohut ve pirincin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu pilav tarifi, hem pratik hem de lezzetlidir. 

    🧾 Malzemeler

    • 2 su bardağı baldo pirinç 

    • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut 

    • 2 yemek kaşığı tereyağı 

    • 1 tatlı kaşığı tuz 

    • 3 su bardağı sıcak su 

    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 

    👩‍🍳 Yapılışı

    1. Pirinci Hazırlama:

    • Pirinci yıkamadan bir kaba alın. Üzerine 2 yemek kaşığı tuz serpip, üstünü geçecek kadar ılık su ekleyin. Yaklaşık 1 saat bu şekilde bekletin. 

    2. Pirinci Yıkama:

    • Bekleme süresinin sonunda pirinci bol suyla yıkayıp durulayın. 

    3. Pilavı Kavurma:

    • Yapışmaz tabanlı bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı alın. 

    • Üzerine yıkanmış pirinçleri ekleyin ve yaklaşık 10 dakika orta ateşte kavurun. 

    4. Pişirme:

    • Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin.

    • Tuzu da ilave ettikten sonra karıştırın. 

    • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın, kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. 

    5. Nohut Ekleme:

    • Pişirme süresinin sonunda haşlanmış nohutları pilavın üzerine ekleyin. 

    • Nazikçe karıştırdıktan sonra, pilavın altını kapatın.

    6. Demlendirme:

    • Pilavın üzerine temiz bir mutfak bezi veya kağıt havlu serip, kapağını tekrar kapatın. 

    • Yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakın. 

    🍽️ Servis Önerisi

    Pilavınızı sıcak olarak, yanında çoban salata ve ayran ile servis edebilirsiniz.