İçeriğe geç

Rosto Köfte Nasıl Yapılır?

    Rosto köfte, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Köfte harcıyla hazırlanan bu lezzetli yemeği, patates püresiyle birlikte sunabilirsiniz. İşte detaylı bir tarif: 

    Malzemeler:

    Köfte İçin:

    • 500 gram az yağlı dana kıyma 

    • 1 adet rendelenmiş soğan 

    • 1 adet yumurta 

    • 1 su bardağından iki parmak eksik galeta unu 

    • Yarım çay bardağı su 

    • 1,5 çay kaşığı kimyon 

    • 1 çay kaşığı pul biber 

    • 1 silme çay kaşığı karabiber 

    • 1,5 çay kaşığı tuz 

    • İsteğe bağlı olarak maydanoz ve sarımsak 

    Sos İçin: 

    • 1,5 yemek kaşığı domates salçası 

    • 2,5 su bardağı sıcak su 

    • Tuz 

    Hazırlanışı:

    1. Köfte Harcının Hazırlanması:

    • Geniş bir kaba kıymayı alın.

    • Üzerine rendelenmiş soğanı, yumurtayı, galeta ununu, suyu, kimyonu, pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyin. 

    • İsteğe bağlı olarak ince doğranmış maydanoz ve sarımsak da ekleyebilirsiniz. 

    • Tüm malzemeleri iyice yoğurun.

    • Harcı yağlı kağıt serili bir tepsiye alın ve elinizi yağlayarak rulo şeklinde sarın. 

    • Yaklaşık 37-40 cm uzunluğunda ve 9-10 cm çapında bir silindir elde edin. 

    • Ruloyu buzdolabında en az 30-45 dakika dinlendirin. 

    2. Pişirme:

    • Fırını 180°C’ye ısıtın. 

    • Dinlenen köfteyi yağlı kağıdından çıkarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 

    • Üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak fırına verin. 

    • 30 dakika pişirdikten sonra folyoyu çıkarın ve 10 dakika daha pişirin.

    3. Sosun Hazırlanması:

    • Bir tavada sıvı yağı ısıtın.

    • Salçayı ekleyip biraz kavurun. 

    • Sıcak suyu ekleyip karıştırın.

    • Tuz ve diğer baharatları ilave edip bir taşım kaynatın. 

    4. Servis:

    • Pişen rosto köfteyi fırından çıkarın ve dilimleyin. 

    • Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. 

    • Yanında patates püresiyle sıcak servis edin. 

    Afiyet olsun!