İçeriğe geç
Ana sayfa » Kişisel Gelişim » Tel Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tel Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

    Tel kadayıf tatlısı, ince tel tel kadayıfın şerbetle buluştuğunda ortaya çıkan nefis bir tatlıdır. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif:

    Malzemeler:

    Kadayıf İçin:

    • 500 gram tel kadayıf 

    • 200 gram eritilmiş tereyağı (yaklaşık 14 yemek kaşığı) 

    • 1 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı) 

    Şerbet İçin:

    • 4 su bardağı toz şeker 

    • 3 su bardağı su 

    • Birkaç damla limon suyu 

    Hazırlanışı:

    1. Şerbeti Hazırlama:

    • Şerbet için su ve toz şekeri bir tencereye alın, karıştırın ve kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. 

    • Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

    • Şerbeti soğumaya bırakın. 

    2. Kadayıfı Hazırlama:

    • Tel kadayıfı geniş bir kapta elinizle koparın veya makasla kesin. 

    • Üzerine eritilmiş tereyağını dökün ve güzelce karıştırarak her telin yağlanmasını sağlayın. 

    3. Tatlıyı Şekillendirme:

    • Yağlanmış kadayıfın yarısını yağladığınız yuvarlak veya kare bir tepsiye dökün. 

    • Avuç içinizle bastırarak sıkıştırın. 

    • Üzerine ceviz içini serpin. 

    • Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yerleştirin ve tekrar bastırarak sıkıştırın. 

    4. Pişirme:

    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, alt kısma yakın bir konumda, üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. 

    • Fırından çıkan sıcak tatlının ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin (yaklaşık 5-10 dakika). 

    5. Şerbetleme:

    • Soğuyan şerbeti, tatlının her yerine eşit şekilde dökün. 

    • Şerbetin tamamen çekmesi için tatlıyı birkaç saat dinlendirin. 

    Püf Noktaları:

    • Kadayıfın çıtır olmasını sağlamak için taze, günlük kadayıf kullanmaya özen gösterin. 

    • Tatlıyı fırına vermeden önce üzerine bir tepsi yerleştirip hafifçe bastırmak, daha sıkı ve çıtır bir doku elde etmenize yardımcı olur. 

    Afiyet olsun!