Mevsimin en şifalı meyvelerinden olan ayvalardan bol kaymaklı nefis ayva tatlıları yapabilmek için rengine dikkat etmek gerekir. Ayva reçeli yaparken istenen şey ise reçel renginin olabildiğince kırmızı olmasıdır. Canlı kırmızı rengiyle olabildiğince kırmızı olmasıdır. Üstelik iştah açıcı olması için yapılacak bazı püf noktalar vardır. Ayva reçeli nasıl kırmızı olur baktığımızda bunlar:
- Ayva çekirdeklerinin bir kısmını bıçak yardımıyla çizerek tencereye koyun.
- Çekirdeği ne kadar çok eklerseniz reçelin kıvamı daha güzel olur.
- Şekerle birlikte ayvaları ve çekirdekleri dinlendirin ve pişirme aşamasında ağır ateş içinde rengini verene kadar güzel bir kıvamda pişirmeyi sağlayın.
- İçine kızılcık, kuşburnu, vişne eklemek ve lohusa şekeri ilave etmek rengini daha canlı yapar.