Sonbaharı güzelleştiren bir tarif olan ayva marmelatı tarifi için gereken malzemeler, 5 adet orta boy ayva, 4 su bardağı toz şeker, 500 ml su, 1 adet taze sıkılmış limon suyu, 5 adet karanfil, 1 adet çubuk tarçın gerekiyor. Ayva marmelatı nasıl yapılır aşamaları:
- Ayvaları dört eşit parçaya bölün, göbek kısmını temizleyerek çekirdeklerini ayırın.
- Ayvaları limon suyu içerisinde bekletin.
- Bir tencereye su ve toz şekeri alarak rendenin kalın kısmıyla rendelenen ayvaları alın ve karıştırın.
- Ayva çekirdeklerini tencereye atarak marmelat karışımını kaynatın.
- 10 ila 12 dakika kaynattıktan sonra çubuk tarçın ve karanfil katın.
- Kıvam alıp koyu hale gelene kadar pişirin. İşlem sonrasında karanfili ve tarçını alın.
- Son olarak taze sıkılan limon suyuyla hafif kaynattıktan sonra ocaktan alın.