İçeriğe geç

Ayva Marmelatı Nasıl Yapılır?

    Sonbaharı güzelleştiren bir tarif olan ayva marmelatı tarifi için gereken malzemeler, 5 adet orta boy ayva, 4 su bardağı toz şeker, 500 ml su, 1 adet taze sıkılmış limon suyu, 5 adet karanfil, 1 adet çubuk tarçın gerekiyor. Ayva marmelatı nasıl yapılır aşamaları:

    • Ayvaları dört eşit parçaya bölün, göbek kısmını temizleyerek çekirdeklerini ayırın.
    • Ayvaları limon suyu içerisinde bekletin.
    • Bir tencereye su ve toz şekeri alarak rendenin kalın kısmıyla rendelenen ayvaları alın ve karıştırın.
    • Ayva çekirdeklerini tencereye atarak marmelat karışımını kaynatın.
    • 10 ila 12 dakika kaynattıktan sonra çubuk tarçın ve karanfil katın.
    • Kıvam alıp koyu hale gelene kadar pişirin. İşlem sonrasında karanfili ve tarçını alın.
    • Son olarak taze sıkılan limon suyuyla hafif kaynattıktan sonra ocaktan alın.
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.