Burma kadayıf, Türk mutfağının sevilen şerbetli tatlılarından biridir. İnce tel kadayıfın içine antep fıstığı yerleştirilerek sarılır ve şerbetle tatlandırılır. İşte evde yapabileceğiniz bir Fıstıklı Burma Kadayıf Tarifi: Malzemeler: Kadayıf İçin: • 500 gram taze (çiğ) kadayıf • 250 gram tereyağı (sade yağ) • 1 su bardağı toz antep fıstığı Şerbet İçin: • 3 su bardağı toz şeker • 2 su bardağı su • Çeyrek limonun suyu Yapılışı: 1. Şerbeti Hazırlama: • Şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırın. • Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra, limon suyunu ekleyin. • 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. • Şerbeti oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 2. Kadayıfın Hazırlanması: • Tereyağını eritip hafifçe soğutun. • Kadayıfı tezgaha serip, elinizle karıştırarak tel tel olmasını sağlayın. 3. Burma Kadayıfın Oluşturulması: • Tezgaha bir miktar kadayıf serin. • Üzerine toz antep fıstığı serpiştirin. • Kadayıfı sıkıca sararak burma şekli verin. • Yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. 4. Pişirme: • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 5. Şerbetleme: • Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti dökün. • Şerbetin çekmesi için tatlıyı 2-3 saat dinlendirin. Afiyet olsun!