Çöp şiş, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir ve özellikle mangalda pişirilerek hazırlanır. Evde de kolayca yapabileceğiniz bu tarifi aşağıda bulabilirsiniz: Malzemeler: • 500 gram kuşbaşı doğranmış et (tercihen dana antrikot veya kuzu eti) • 3 yemek kaşığı zeytinyağı • 1 çay kaşığı tuz • 1 çay kaşığı kekik • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber • 1/2 çay kaşığı karabiber • 1/2 çay kaşığı kimyon • Sebzeler için: • 2 adet domates • 2 adet yeşil biber • 1 adet kırmızı soğan Hazırlanışı: 1. Marinasyon: • Bir kaba zeytinyağını, tuzu, kekiği, toz kırmızı biberi, karabiberi ve kimyonu ekleyin. • Kuşbaşı doğranmış etleri bu karışıma ilave edip, tüm malzemeleri iyice karıştırın. • Üstünü kapatıp, buzdolabında en az 1 saat, tercihen 4-6 saat veya bir gece boyunca marine edin. 2. Şişlere Dizme: • Domatesleri ve yeşil biberleri yıkayıp, saplarını ve çekirdeklerini temizleyin. • Domatesleri ve biberleri iri parçalar halinde doğrayın. • Marine olmuş etleri, domates ve biber parçalarıyla birlikte şişlere sırayla dizin. 3. Pişirme: • Mangalınızı veya ızgaranızı orta ateşte ısıtın. • Şişleri ızgaraya yerleştirip, etler istediğiniz pişme seviyesine gelene kadar arkalı önlü çevirerek pişirin. • Alternatif olarak, evde döküm tava veya ızgara tavası kullanarak da pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 4. Servis: • Pişen çöp şişleri sıcak olarak, yanında pilav, lavaş ekmeği veya yoğurtlu bir sosla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!