İçeriğe geç

Erişte Nasıl Pişirilir?

    Erişte pişirmenin birkaç farklı yöntemi vardır: Haşlayarak Pişirme: Tuzlu su haşlanır ve haşlanan suda erişteler haşlanarak suyu süzülür. Yağda çevrilerek servis edilir. Demleyerek Pişirme: Erişteler tavaya alınır ve üzerine bir miktar su konur. Suyu çektikleri zaman erişteler yemeğe hazır hale gelerek servis edilir. Kavurarak Pişirme: Tavaya yağ alınır ve erişteler yağda hafif renk alana kadar kavrulur. Kavrulan eriştelere su eklenerek pişmeye bırakılır. Kızartarak Pişirme: Erişteler öncelikle haşlanır. Haşlanan erişteler süzülerek sudan çıkartılır. Tavada tereyağı eritilir ve yağda erişteler hafifçe kızartılır. Domatesli erişte tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: 2,5 su bardağı ev eriştesi, 3-4 su bardağı sıcak su, 3 adet domates, 2 adet yeşil biber, 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı toz biber, 1 avuç kıyılmış dereotu, Tuz. Hazırlanışı: Sıvı yağı kızdırıp küçük doğradığınız biberleri içine atın. Biberler yumuşayınca salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Toz biberi ekleyip karıştırın. Rendelenmiş domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Tuzunu ve suyunu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca erişteleri ekleyin. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp dereotunu ekleyin ve karıştırın.