İçeriğe geç

Erişte Nasıl Yapılır?

    Erişte, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve evde yapımı oldukça basittir. İşte ev yapımı erişte tarifi:

    Malzemeler:

    •2 su bardağı un

    •1 adet yumurta 

    •1 çay bardağı su 

    •1 tatlı kaşığı tuz 

    Hazırlanışı:

    1.Hamurun Hazırlanması:

    •Unu geniş bir kaseye eleyin. Ortasında bir havuz açın ve yumurtayı kırın. 

    •Tuzu ve suyu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.

    •Hamuru 4 bezeye ayırın, üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. 

    2.Hamurun Açılması:

    •Dinlenen hamur bezelerinden birini unlu bir zeminde ince bir şekilde açın.

    •Hamuru önce uzun şeritler halinde, sonra istediğiniz genişlikte kareler veya dikdörtgenler şeklinde kesin.

    3.Eriştelerin Kurutulması:

    •Şekil verdiğiniz erişteleri temiz bir bez veya tepsi üzerinde kurumaya bırakın. 

    •2 gün boyunca kurumalarını bekleyin.

    4.Pişirme:

    •Kurutulmuş erişteleri kaynar, tuzlu suda yaklaşık 10-15 dakika haşlayın. 

    •Suyunu süzüp, dilediğiniz sos veya tereyağı ile karıştırarak servis edin.