Etli patates yemeği, her öğünde tüketebileceğiniz besleyici, lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Hem pratik hem de kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu yemek, evdeki malzemelerle yapılabilecek bir tariftir. İşte, sizlere adım adım etli patates yemeği tarifi:
İçindekiler:
Malzemeler:
- 500 gr kıyma
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber
- Su
Yapılışı:
- İlk olarak patatesleri soyup, küp şeklinde doğrayın. Soğanı ve domatesleri de küp şeklinde doğrayın.
- Tencereye sıvı yağı alın ve ısıtın. Soğanı tencereye ekleyin ve kavurun.
- Kavrulan soğanın üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Kıyma piştikten sonra domates ve salçayı tencereye ekleyin ve kavurun.
- Patatesleri de tencereye ekleyin ve karıştırın.
- Tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edin.
- Yemeğin suyu için tencereye yeteri kadar su ekleyin ve karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte patatesler pişene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Pişen etli patates yemeğini ocaktan alın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun!