Etli pilav, Türk mutfağında oldukça sevilen ve sıklıkla yapılan bir yemektir. Hem ana yemek olarak tüketilebilen hem de misafir sofralarında sunulabilen etli pilavın lezzeti, kullanılan malzemelerin kalitesine ve pişirme tekniğine bağlıdır. Peki, etli pilav nasıl yapılır? İşte tarifi:
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Yapılışı:
- İlk olarak pirinçleri yıkayıp süzgeçte bekletin. Bu işlemle pirinçlerin üzerindeki nişastayı atarız ve daha güzel bir görünüm elde ederiz.
- Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın. Soğanı küçük küçük doğrayın ve tencereye ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine kuşbaşı etleri ekleyin ve etlerin rengi değişinceye kadar karıştırarak pişirin.
- Etler piştikten sonra 3 su bardağı suyu tencereye ekleyin. Kaynamaya başladığında üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin.
- Tuz, karabiber ve pul biberi de tencereye ekledikten sonra birkaç kez karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatın ve pilav suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
- Suyunu çeken pilavın üzerine temiz bir mutfak havlusu koyup kapağını kapatın. Havlu sayesinde pilavın üzerindeki fazla buhar emilecektir ve pilavın kıvamı daha iyi olacaktır.
- 15-20 dakika sonra pilavın üzerindeki havluyu çıkarın ve pilavı karıştırarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
