İçeriğe geç

Etli Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

    Etli taze fasulye, hem sebzeler hem de et sevdalıları için oldukça lezzetli bir yemektir. Yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilir ve yanında pilav veya ekmekle tüketilebilir. İşte sizler için hazırladığımız etli taze fasulye tarifi.

    Malzemeler:

    • 500 gram taze fasulye
    • 250 gram kuşbaşı et
    • 1 adet büyük boy soğan
    • 2 adet domates
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 çay kaşığı karabiber
    • 2 su bardağı su

    Yapılışı:

    1. Taze fasulyelerin uç kısımlarını kesin ve doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın, domatesleri de küp şeklinde doğrayın.
    2. Bir tencereye sıvı yağı koyun ve kızdırın. Üzerine soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
    3. Soğanların üzerine kuşbaşı etleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
    4. Ardından domatesleri ve salçayı ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
    5. Doğranmış taze fasulyeleri de ekleyin ve karıştırın.
    6. Üzerine suyu ekleyin ve tuz ile karabiberi ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
    7. Fasulyeler yumuşayınca ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
    A'dan Z'ye Yemek Tarifleri Kitabı
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.