İçeriğe geç

Etli Türlü Nasıl Yapılır?

    Etli türlü, Türk mutfağına ait lezzetli bir sebze yemeği çeşididir. Hem sebzelerin hem de etin bir arada olmasıyla hem besleyici hem de doyurucu bir yemektir. Aynı zamanda sebzelerin farklı türleriyle yapılabildiği için besin değeri de oldukça yüksektir. Etli türlü nasıl yapılır? İşte tarifi:

    Malzemeler:

    • 500 gram kuşbaşı et
    • 2 adet patlıcan
    • 3 adet kabak
    • 3 adet yeşil biber
    • 3 adet domates
    • 1 adet kuru soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • Tuz
    • Sıvı yağ
    • 2 su bardağı su

    Yapılışı:

    1. İlk olarak patlıcan ve kabakları yıkayıp kabuklarını soyun. Daha sonra küp şeklinde doğrayın. Yeşil biberleri de doğrayın.
    2. Domatesleri rendeleyin.
    3. Kuru soğanı ve sarımsağı doğrayın.
    4. Tencereyi ocağa alın ve sıvı yağı koyun. Isındıktan sonra kuşbaşı etleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
    5. Soğan ve sarımsakları ilave edin ve kavurmaya devam edin.
    6. Daha sonra patlıcan, kabak ve yeşil biberleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
    7. Domatesleri, domates salçasını, tuz ve baharatları da tencereye ekleyin. Karıştırın ve suyunu ilave edin.
    8. Kapağını kapatıp, orta ateşte sebzelerin pişmesi için yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
    9. Pişen etli türlüyü sıcak olarak servis yapın.

    Etli türlü yemeği, isteğe göre pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile birlikte servis edilebilir. Ayrıca yanında turşu ya da yoğurt gibi garnitürler de tercih edilebilir. Hem pratik hem de lezzetli bir yemek olan etli türlü, özellikle kış aylarında sıcacık bir yemek için tercih edilebilir. Afiyet olsun!

    A'dan Z'ye Yemek Tarifleri Kitabı
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.