İçeriğe geç

Haydari Nasıl Yapılır?

    Haydari, Türk mutfağının sevilen meze ve salatalarından biridir. Yoğurt, beyaz peynir ve baharatların birleşimiyle hazırlanan bu lezzetli tarifi aşağıda bulabilirsiniz: 

    Malzemeler:

    • 250 gram süzme yoğurt 

    • 50 gram beyaz peynir (isteğe bağlı) 

    • 2 diş sarımsak 

    • 1 tatlı kaşığı kuru nane 

    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 

    • 4-5 dal dereotu 

    • 1 çay kaşığı tuz 

    Hazırlanışı:

    1. Sarımsak ve Peynir Hazırlığı:

    • Sarımsakları soyup ezin veya rendeleyin.

    • Beyaz peyniri çatalla ezerek ufalayın. 

    2. Naneli Tereyağı Hazırlığı:

    • Küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın. 

    • Isınan yağa kuru naneyi ekleyip karıştırın ve birkaç saniye sonra ocaktan alın. 

    3. Karıştırma:

    • Bir kaba süzme yoğurdu alın. 

    • Üzerine ezilmiş beyaz peynir, sarımsak, tuz ve naneli zeytinyağını ekleyin. 

    • Dereotunu ince ince doğrayıp karışıma ilave edin. 

    • Tüm malzemeleri iyice karıştırın. 

    4. Servis:

    • Hazırladığınız haydariyi bir servis tabağına alın. 

    • Üzerine isteğe bağlı olarak biraz zeytinyağı gezdirip, dereotu ile süsleyebilirsiniz. 

    Püf Noktaları:

    • Haydari yapımında beyaz peynir kullanmak mezenin kıvam ve tadını zenginleştirir, ancak peynir kullanmadan da yapabilirsiniz. 

    • Süzme yoğurdu inceltmek isterseniz, 1-2 yemek kaşığı normal yoğurt ekleyebilirsiniz. 

    • Haydariyi buzdolabında birkaç saat dinlendirmek, lezzetlerin daha iyi harmanlanmasını sağlar.