İçeriğe geç

Hazır Yufkadan Baklava Nasıl Yapılır?

    Hazır yufka kullanarak evde kolayca baklava yapabilirsiniz. İşte pratik bir tarif:

    Malzemeler:

    • 1 paket baklavalık yufka (yaklaşık 40-44 yaprak) 

    • 350 gram dövülmüş ceviz içi 

    • 200 gram tereyağı 

    • 1 su bardağı sıvı yağ

    Şerbeti İçin:

    • 3 su bardağı toz şeker

    • 4 su bardağı su 

    • 2-3 damla limon suyu 

    Hazırlanışı:

    1. Şerbeti Hazırlama:

    • Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırarak kaynamaya bırakın. 

    • Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 15 dakika daha kısık ateşte kaynatın. 

    • Ocaktan alıp soğuması için kenara bırakın. 

    2. Yağları Hazırlama:

    • Tereyağını eritip köpüklerini alarak temizleyin ve ılımaya bırakın.

    • Sıvı yağı da ayrı bir kapta hazırlayın.

    3. Tepsiyi Hazırlama:

    • Fırın tepsisini tereyağı ile güzelce yağlayın. 

    4. Yufkaları Yerleştirme:

    • İlk olarak bir yufkayı tepsiye serin, üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağından sürün. 

    • İkinci yufkayı serip tekrar tereyağı sürün. 

    • Üçüncü yufkayı serdikten sonra bolca dövülmüş ceviz serpin. 

    • Bu işlemi yufka ve ceviz bitene kadar tekrarlayın.

    • En üst kata geldiğinizde sadece yufka serip, üzerine tereyağı sürün. 

    5. Pişirme:

    • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

    6. Şerbetleme:

    • Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine, soğuyan şerbeti dökün. 

    • Şerbetin çekmesi için baklavayı oda sıcaklığında en az 2 saat dinlendirin. 

    Püf Noktaları:

    • Baklavanın çıtır olması için fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökün.

    • Şerbeti döktükten sonra baklavanın üzerini kapatmamak, çıtırlığını korumasına yardımcı olur.

    • Ara katlarda ceviz yerine fındık veya Antep fıstığı da kullanabilirsiniz.