İçeriğe geç

Hindi Nasıl Pişirilir?

    Hindi pişirmek için şu adımları izleyebilirsiniz: Hazırlık: Hindiyi iyice temizleyin ve suda yıkayın. Üzerinin iyi tütsülendiğinden emin olun. Marine Etme: Hindinin yumuşak, lezzetli ve nar gibi kızarmış olması için marine edin. Bunun için zeytinyağı, sarımsak, domates salçası gibi ana malzemelere uygun baharatlar ekleyebilirsiniz. En az 4 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin. Pişirme: Fırını önceden 160 dereceye ısıtın. Hindiyi, pişirme suyu taşmayacak ebatta derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Bağlama: Hindinin bacak kısımlarını fırına girebilen bir iple bağlayın. Kanat kısımlarını tahta şişler veya ip yardımıyla gövdeye sabitleyin. Son Aşama: Hindinin üzerine fırça yardımıyla bal ve tereyağı sürün. Piştikten sonra alüminyum folyoyla üzerini kapatarak dinlenmeye bırakın. Hindinin pişip pişmediğini kontrol etmek için et termometresi kullanın. Termometre 165 dereceyi gösterdiğinde hindiyi fırından çıkarın.