Baklava hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 500 gr un, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet yumurta, yarım su bardağı yoğurt, 10 gr kabartma tozu, 1 yemek kaşığı sirke, 1 su bardağı ılık süt. Yapılışı: Sıvı malzemeleri bir kapta birleştirerek çırpın. Kabartma tozu ve unu harmanlayın. Hamuru yoğurmaya başlayın, sıvıları yavaş yavaş ekleyin. Hamur toparladıktan sonra 10 dakika daha yoğurun ve dinlendirmeye bırakın. Baklava hamurunu buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Bezelere ayırarak istediğiniz baklavayı hazırlayabilirsiniz. Püf noktaları: Hamura kullandığınız malzemelerin eşit sıcaklıkta olmasına özen gösterin. Sıvıları yavaş yavaş ekleyin, gerekirse sonrasında un ilavesi yapın. Hamuru mutlaka 10-15 dakika yoğurun, aksi takdirde açarken kolay yırtılabilir. Hamura koyulan sirke, baklava hamurunun daha çıtır olmasını sağlayacaktır.