İçeriğe geç

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

    İşkembe çorbası, Türk mutfağının sevilen ve geleneksel lezzetlerinden biridir. İçerdiği besleyici değerler ve kendine has tadıyla sofralarımızda özel bir yere sahiptir.

    Malzemeler:

    Çorba İçin:

    • 1 kilogram temizlenmiş işkembe 

    • 2 litre su 

    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 

    • 3 yemek kaşığı un 

    • 4-5 diş sarımsak 

    • 1 çay bardağı sirke 

    Terbiyesi İçin: 

    • 1 adet yumurta sarısı 

    • 2 yemek kaşığı yoğurt 

    • 2 yemek kaşığı un 

    • 2 yemek kaşığı sirke 

    • 1 adet limon 

    Servis İçin: 

    • Tereyağı 

    • Pul biber 

    Hazırlanışı:

    1. İşkembelerin Hazırlanması:

    • İşkembeleri avuç içi büyüklüğünde doğrayın ve bol suyla iyice yıkayın. 

    • Bir kaba aldığınız işkembelerin üzerine yarım çay bardağı sirke ekleyin ve üzerini geçecek kadar sıcak su dökün. 

    • Bu karışımda yaklaşık 40 dakika bekletin. 

    • Bekleme süresinin sonunda işkembeleri tekrar bol suyla durulayın. 

    2. İşkembelerin Haşlanması:

    • Temizlenmiş işkembeleri düdüklü tencereye alın. 

    • Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 45-50 dakika kadar haşlayın. 

    • Haşlama işlemi bittikten sonra ilk suyunu dökün ve işkembeleri süzün. 

    • Süzülen işkembeleri tekrar tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyerek 15 dakika daha haşlayın. 

    3. Çorbanın Hazırlanması:

    • Ayrı bir tencerede sıvı yağı ısıtın. 

    • Üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun. 

    • Haşlanmış işkembelerin suyundan azar azar ekleyerek karıştırın.

    • Kavurduğunuz unlu karışıma haşlanmış işkembeleri ekleyin ve karıştırın.

    • Çorbayı kaynamaya bırakın. 

    4. Terbiyenin Hazırlanması:

    • Bir kapta yumurta sarısı, yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sirke ve yarım limonun suyunu çırpın. 

    • Terbiyeyi hazırladıktan sonra, kaynamakta olan çorbadan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve karıştırın. 

    • Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyin ve sürekli karıştırın. 

    • Çorbayı 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın. 

    5. Servis Önerisi:

    • Çorbanızı kaselere dökün.

    • Üzerine eritilmiş tereyağı ve pul biber gezdirerek sıcak servis edin.

    Afiyet olsun!