Yeni bir gardırop aldıysanız kıyafet alışverişi yaparak doldurmak istiyor olabilirsiniz. Başta nereden başlayacağınız konusunda kararsız kalabilir ve gözünüz korkabilir. Bu yazıda size maddeler halinde kıyafet alışverişi nasıl yapılır rehberlikte bulunacağız. İnşallah faydalı olur.
- Bütçeniz ne kadar olduğunu daha evden çıkmadan belirleyin ve alışverişte maksimum ne kadar harcama yapmak istediğinize karar verin.
- Hangi kıyafetlere ihtiyacınız olduğuna veya hangi kıyafetleri sevip tercih ettiğinize karar verin ve ona uygun mağazaları ziyaret için yol haritası oluşturun. Mesela kimi markalar kot için tercih edilir, kimi markalar deri için tercih edilir kimi markalar takım elbise için tercih edilir kimi markalarda genel giyim için tercih edilir vs.
- Hali hazırda kıyafet dolabınız varsa ve içinde dağınık elbiseler bulunuyorsa ilk başta bunları düzenleyin. Kıyafetlerinizi derli toplu tutmanız, sınıf sınıf hatta renk renk ayırmanız size neyin eksik olduğunu ortaya çıkarır. Ayrıca alışveriş yaparken aynı birbirine benzer ürün almak sorunundan da sizi kurtarır. Bu sebeple başarılı kıyafet alışverişi için kıyafet dolabınızı sürekli düzenli, derli ve toplu tutun.
- Acaba bu ürün şuan moda mı, bu ürün trend mi diye kendinizi kasmayın. Göz zevkinize güvenin ve size hoş geleni sepetinize ekleyin.
- Bir parça alırken ona uygun kombine edeceğiniz ne olabilir düşünün ve bu doğrultu da hareket edin. Bu alışveriş sonrası evde bunu bunla mı giysem vs. gibi dertlerden kurtarır sizi.
- Bir şey indirime girmiş diye size tam oturmayan veya içinize sinmeyen kıyafetleri almayın. Daha sonra giymek istemeyebilirsiniz ve israf olur.
- Alışverişe çıkmadan önce yemek yemek alışveriş sırasında sizin canlı kalmanızı sağlar. Aksi takdirde enerjiniz tükenebilir alışverişinizi hızlıca bitirmek isteyebilir veya dışarıda yiyerek ekstra para ve zaman harcayabilirsiniz.
- İçinizin tamamen mutmain olması için ilk gördüğünüzü satın almak yeri mağazanın her yerini gezdiğinizden emin olun ve bütün kıyafetleri gözden geçirin. En son beğendiklerinizi sepete ekleyin ve rahat bir alışveriş deneyimi yaşayın.
- Kıyafetlerin bedenleri veya kombinleri için satış görevlilerinden çekinmeden yardım isteyebilirsiniz.
- Alacağınız kıyafette bir sorun (leke, yırtık, eksik parça düğme, arma, logo vb.) olup olmadığını kontrol edin. Kumaşının da kaliteli olup sağlamlığından emin olun.
- Sadece bir dükkan değil birkaç dükkan gezerek fiyat performans analizi yapın. Fiziksel olarak bunu yapmak size yorucu ve sıkıcı geliyorsa online kıyafet alışverişi yaparak birden fazla mağazayı oturduğunuz yerden dolaşabilir ve fiyat performans analizlerinizi rahat bir şekilde yapabilirsiniz.
- Online ortamdan almaya karar verirseniz eğer yorumları ve mağaza satış puanlarını kontrol etmeyi unutmayın.
- Almak istediğiniz ürünün iadesinin olup olmadığına bakın. Kıyafetleriniz eve gidince gözünüze hüş gelmeyebilir bu nedenle her zaman ikinci bir planın olduğundan emin olun.
- İnternetten sipariş verirken kargo ücretlerini dikkate alın. Eğer birden çok ürün almanız koşuluyla kargo ücretsiz imkanı varsa birkaç ürün alın veya alışverişinizi ileri bir tarihe erteleyin.
- Dışarıda aldığınız kıyafetleri eve gelince tekrar bir deneyin. Aynı şekilde internetten sipariş ettiğiniz ürünler elinize ulaşır ulaşmaz hepsini deneyin ve bir sorun olup olmadığını kontrol edin. Sorun varsa şikayet edip iadeye hazırlanın. Sorun yoksa ürününüz hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi yorum olarak paylaşın.
- Alışveriş fişlerinizi çöpe atmayın. Her halükarda lazım olabilir diye bir müddet saklayın.