Ev yapımı köfte için 500 gram orta yağlı kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, 1 diş sarımsak, yarım çay bardağı galeta unu, 1 yumurta, tuz, karabiber ve pul biber karıştırılır. Malzemeler iyice yoğrulduktan sonra, harç buzdolabında en az 1 saat dinlendirilir. Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil verilir. Köfteler, önceden ısıtılmış tavada veya ızgarada her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirilir. Pişirme sırasında köftelerin dağılmaması için harcın iyi yoğrulması ve dinlendirilmesi önemlidir.
Ana sayfa » Kişisel Gelişim » Köfte Nasıl Yapılır? Dağılmayan Lezzetli Ev Köftesi Tarifiyle Tüm Püf Noktalar