İçeriğe geç

Krep Nasıl Yapılır? Krep Tarifinin Püf Noktaları Nedir?

    Krep, kahvaltıların vazgeçilmezi olarak en sevilenlerden biri. Bu nedenle mutfağa yeni girenler veya kahvaltıda pratik lezzetleri hazırlamak isteyenlerde bu krep tarifini merak ediyor. Krep tarifi için gereken malzemeler arasında, 2 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 6 tepeleme un ve 1 çay kaşığı tuz gerekiyor. Krep nasıl yapılır bakıldığında yapılışı için,

    • Öncelikle 1 su bardağı sütü bir kap içerisine alın.
    • Üzerine 1 su bardağı suyu derin bir karıştırma kasesinin içine alın.
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağı, 1 çay kaşığı tuz ve 2 adet yumurtayı ekleyin.
    • Üzerine 6 yemek kaşığı unu ilave edin ve bir çırpıcıyla karıştırın. Sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın, 5 dakika dinlenmeye bırakın.
    • Hazırlamış olduğunuz krep harcından küçük bir kepçe doldurun ve hamuru yağladığınız kızgın tavaya dökün.
    • Hafif bir şekilde sallayarak tabana yayılmasını sağlayın ve krepleri orta ateşte göz göz olana kadar önlü arkalı kızartın.
    • Arada tavanızı yağlayarak karışım bitene kadar tekrarlayın.

    Krep Tarifinin Püf Noktaları Nedir?

    Krep tarifinde tamamen doğal ve taze krep malzemeleri kullandığınızdan emin olun. Bunun dışında krep karışımı hazırlandıktan sonra pürüzsüz bir kıvam için süzgeçten geçirebilirsiniz. Krep hamurunu 5 dakika bekletin ve kullanın. Krep hamurunun akışkan bir harç olması gerekir ve tava iyice ısındıktan sonra da kısık ateşte pişirilmeye devam edilmelidir. Yani ikinci hazırlanan krepin her zaman ilkinden daha iyi olduğunu unutmamakta fayda vardır. Pratik krep tarifi için mutlaka yanmaz ve yapışmaz tabanı olan bir tava kullanın.

    Tek Kişilik Krep Tarifinde Ne Kadar Malzeme Kullanılmalı?

    Tek kişilik krep tarifi hazırlanırken kullanılan malzemeler tamamen doyum noktasında göre değişir. Verdiğimiz bu tarif genel olarak iki kişilik bir tariftir. Fakat krep yenilmesi güzel bir kahvaltı olduğu için yemeye doyamayacaksınız. Bu nedenle ilk yapışınızda verdiğimiz tarifi tam ölçüye göre hazırlayabilirsiniz. Kreplerin büyüklüğü harcın bitme durumunu etkiler. Büyük tavalarda, genişçe yapılan kreplerde harç daha çabuk biter.

    A'dan Z'ye Yemek Tarifleri Kitabı
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.