İçeriğe geç

Lahmacun İçi Nasıl Hazırlanır?

    Lahmacun, ince hamuru ve lezzetli iç harcıyla bilinen geleneksel bir Türk yemeğidir. İç harcı, sebzeler ve baharatlarla zenginleştirilmiş kıyma ile hazırlanır. İşte lahmacun içi tarifi: 

    Malzemeler:

    • 500 gram yağlı dana kıyma 

    • 2 adet kırmızı biber 

    • 3 adet yeşil biber 

    • 2 adet orta boy soğan 

    • 2 adet domates 

    • 1 demet maydanoz 

    • 1 yemek kaşığı domates salçası 

    • 1 yemek kaşığı biber salçası 

    • 1 çay bardağı sıvı yağ 

    • 1/4 çay bardağı su 

    • 1 çay kaşığı tuz 

    • 1 çay kaşığı pul biber 

    • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 

    Hazırlanışı:

    1. Sebzelerin Hazırlanması:

    • Kırmızı ve yeşil biberleri, soğanları ve domatesleri küçük küçük doğrayın veya mutfak robotunda incecik çekin. 

    • Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın. 

    2. İç Harcın Hazırlanması:

    • Geniş bir kapta, doğranmış sebzeleri, maydanozu, kıymayı, domates ve biber salçalarını, sıvı yağı, suyu, tuzu, pul biberi ve toz kırmızı biberi karıştırın. 

    • Tüm malzemeleri iyice yoğurun.

    • Harç cıvık kıvamda olmalıdır; eğer kuruysa, biraz daha su ekleyebilirsiniz. 

    3. Hamurun Hazırlanması ve Pişirme:

    • Hamurunuzu hazırlayın ve ince ince açın.

    • Hamurun üzerine hazırladığınız iç harcı yayın. 

    • Önceden ısıtılmış 250°C fırında, altı kızarana kadar yaklaşık 7-10 dakika pişirin.

    Afiyet olsun!