İçeriğe geç

Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

    Mantar çorbası, lezzetli ve besleyici bir çorba olup, özellikle soğuk günlerde sofraları ısıtır. İşte kremalı mantar çorbası tarifi: 

    Malzemeler:

    • 400 gram kültür mantarı 

    • 1 adet kuru soğan 

    • 3 yemek kaşığı sıvı yağ 

    • 1 yemek kaşığı tereyağı 

    • 1 yemek kaşığı un 

    • 1 litre sıcak su 

    • 1 su bardağı süt 

    • 1 çay kaşığı tuz 

    • Yarım çay kaşığı karabiber 

    • 200 ml krema 

    • Servis için: Doğranmış maydanoz (isteğe bağlı) 

    Hazırlanışı:

    1. Mantarların saplarını temizleyip ince dilimler halinde doğrayın. Soğanı da küçük küpler halinde doğrayın. 

    2. Bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 

    3. Mantarları ilave edip suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin. 

    4. Unu ekleyip birkaç dakika daha kavurun. 

    5. Sıcak suyu yavaşça ekleyerek karıştırın. Çorbanın kaynamaya başlamasını bekleyin. 

    6. Kaynadıktan sonra sütü ve kremayı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 

    7. Çorbayı kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin.

    8. Servis etmeden önce doğranmış maydanozla süsleyebilirsiniz.