Mantı çorbası, geleneksel Türk mutfağının sevilen ve doyurucu çorbalarından biridir. Hazır mantı ve nohut eklenerek zenginleştirilen bu çorba, lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecektir.
Malzemeler:
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 200 gram hazır mantı
• 6 su bardağı sıcak su
• 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
• 1 yemek kaşığı un
• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
1. Orta boy bir tencereye sıcak suyu alın ve kaynamaya başladığında mantıları ve tuzu ilave edip, mantılar yumuşayana kadar pişirin.
2. Pişmeye yakın haşlanmış nohutları ekleyin ve 2 dakika daha kaynatın.
3. Ayrı bir kasede yoğurt, un ve yumurtayı pürüzsüz olana kadar çırpın.
4. Karışıma, tenceredeki çorbanın sıcak suyundan azar azar ekleyip karıştırarak ılıştırın.
5. Hazırladığınız karışımı tencereye dökün, karıştırın ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
6. Sosu için bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, içine kuru nane ekleyip karıştırın.
7. Çorbanın üzerine sosu dökün, karıştırın ve ocaktan alın.
8. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.