İçeriğe geç

Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır?

    Nohutlu pilav, Türk mutfağının sevilen ve doyurucu yemeklerinden biridir. Pirinç pilavına haşlanmış nohut eklenerek yapılan bu tarif, hem lezzetli hem de besleyicidir. 

    Nohutlu Pilav Tarifi

    Malzemeler:

    • 2 su bardağı baldo pirinç 

    • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut 

    • 2 yemek kaşığı tereyağı 

    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 

    • 1 çay kaşığı tuz 

    • 3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu 

    Yapılışı:

    1. Pirincin Hazırlanması:

    • Pirinci bir kaba alıp üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. 

    • Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpip karıştırın. 

    • Yaklaşık 15-20 dakika beklettikten sonra suyunu süzüp, nişastasından arınması için durulayın. 

    2. Pilavın Pişirilmesi:

    • Geniş bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. 

    • Yağlar eridikten sonra yıkanmış pirinci ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 5-6 dakika, pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. 

    • Üzerine sıcak su veya tavuk suyunu ekleyin. 

    • Tuzunu kontrol edip gerekirse ilave edin. 

    • Kaynamaya başladıktan sonra haşlanmış nohutları ekleyin ve karıştırın. 

    • Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. 

    • Piştikten sonra ocaktan alıp, üzerini temiz bir mutfak bezi veya kağıt havluyla kapatıp, 10 dakika dinlendirin. 

    3. Servis:

    • Pilavı karıştırmadan dikkatlice servis tabağına alın.

    • Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz.

    Afiyet olsun!