İçeriğe geç

Nugget Nasıl Yapılır?

    Ev yapımı tavuk nugget, dışarıdan aldığınız hazır nuggetlara göre hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli bir alternatiftir. İçerisinde kullandığınız malzemeleri kontrol edebilir ve damak zevkinize göre baharatları ayarlayabilirsiniz. 

    🍗 Malzemeler

    Nugget İç Harcı İçin:

    • 500 gram tavuk fileto 

    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 

    • 2 yemek kaşığı un 

    • 1 çay kaşığı karabiber 

    • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

    • 1 çay kaşığı tuz 

    • 1 çay kaşığı toz sarımsak (isteğe bağlı) 

    • 1 çay kaşığı toz soğan (isteğe bağlı) 

    Kaplama İçin:

    • 1 su bardağı un

    • 2 adet yumurta 

    • 1 çay kaşığı tuz 

    • 1 su bardağı panko (Japon ekmek kırıntısı) veya galeta unu 

    Kızartmak İçin:

    • Yeteri kadar sıvı yağ

    👩‍🍳 Yapılışı

    1. Tavukları Hazırlama:

    • Tavuk filetolarını yıkayıp, fazla suyunu süzdürdükten sonra küçük küpler halinde doğrayın.

    • Doğranmış tavukları mutfak robotunda çekerek kıyma haline getirin. 

    2. İç Harcı Hazırlama:

    • Tavuk kıymasına sıvı yağ, un, karabiber, pul biber, tuz, sarımsak ve soğan tozunu ekleyip iyice karıştırın. 

    • Karışımı streç film serili bir zemine dökün, yaklaşık 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. 

    • Üzerini kapatıp buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.

    3. Şekil Verme:

    • Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın veya istediğiniz şekli verin.

    4. Kaplama İşlemi:

    • Bir kaseye unu, diğer bir kaseye çırpılmış yumurtaları ve bir başka kaseye panko veya galeta ununu yerleştirin. 

    • Nuggetları sırasıyla una, sonra yumurtaya ve son olarak panko veya galeta ununa bulayın.

    5. Kızartma:

    • Geniş tabanlı bir tavada bolca sıvı yağı ısıtın. 

    • Kapladığınız nuggetları orta ateşte, her iki tarafı da altın rengini alana kadar kızartın. 

    • Kızaran nuggetları kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.

    6. Servis:

    • Sıcak olarak, yanında ketçap, mayonez veya tercih ettiğiniz soslarla servis edin. 

    Not: Panko, Japon mutfağına ait iri ekmek kırıntılarıdır ve nuggetların daha çıtır olmasını sağlar. Bulamazsanız, galeta unu da kullanabilirsiniz.