İçeriğe geç

Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?

    Patlıcan musakka, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden olup, patlıcan ve kıymanın lezzetli birleşimidir. İşte evinizde kolayca yapabileceğiniz patlıcan musakka tarifi: 

    Malzemeler:

    • 3 adet büyük boy patlıcan 

    • 250 gram kıyma 

    • 1 adet soğan 

    • 2 diş sarımsak 

    • 2 adet domates 

    • 2 adet yeşil biber 

    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 

    • Tuz ve karabiber 

    Hazırlanışı:

    1. Patlıcanların Hazırlanması:

    • Patlıcanları alacalı soyup, yuvarlak dilimler halinde kesin. 

    • Tuzlu suda en az yarım saat bekleterek acısını alın. 

    • Süredikten sonra, kağıt havlu ile kurulayarak fazla suyunu alın.

    • Kızgın yağda her iki tarafını hafifçe kızartın ve fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.  

    2. Kıymalı Harcın Hazırlanması:

    • Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. 

    • Domatesleri rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın.

    • Yeşil biberleri doğrayın. 

    • Zeytinyağını tavada ısıtın, soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun. 

    • Kıymayı ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.

    • Domates ve biberleri ekleyip, domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.

    • Tuz ve karabiber ile tatlandırın. 

    3. Musakkanın Oluşturulması:

    • Fırın kabının tabanına bir kat patlıcan dizin.

    • Üzerine kıymalı harcın yarısını yayın. 

    • Tekrar patlıcan ve kıyma katmanlarını oluşturun. 

    • En üst kata patlıcan dizip, kalan kıymayı serpin.

    4. Pişirme:

    • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 

    5. Servis:

    • Fırından çıkan musakkanın biraz dinlenmesini bekleyip, sıcak servis edin.

    Afiyet olsun!