İçeriğe geç

Zeytin Salatası Nasıl Yapılır?

    Zeytin salatası, özellikle Hatay mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve sofralarda sıkça tercih edilir. İşte pratik ve lezzetli bir zeytin salatası tarifi: 

    Malzemeler:

    • 200 gram yeşil zeytin (çekirdeksiz) 

    • 1 kase mısır 

    • Bir tutam dereotu 

    • Bir tutam maydanoz 

    • 2-3 adet közlenmiş kapya biber 

    • 1 adet yeşil soğan 

    • 3 yemek kaşığı ceviz içi 

    • Yarım çay bardağı zeytinyağı 

    • 2 yemek kaşığı nar ekşisi 

    • 1 tatlı kaşığı pul biber 

    • Yarım limon suyu 

    Hazırlanışı:

    1. Yeşil zeytinleri halka halka doğrayın ve bir kaba alın. 

    2. Mısırı, ince doğranmış dereotu ve maydanozu, doğranmış közlenmiş kapya biberleri ve ince doğranmış yeşil soğanı ekleyin. 

    3. Ceviz içini, zeytinyağını, nar ekşisini, pul biberi ve limon suyunu ilave edin.

    4. Tüm malzemeleri nazikçe karıştırın.

    5. Salatayı servis tabağına alıp, soğutun ve soğuk olarak servis edin.

    Püf Noktası:

    • Salatanızın lezzetini artırmak için, içerisine peynir, haşlanmış mısır gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.  

    Afiyet olsun!