İçeriğe geç

Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

    Her öğünde tükettiğimiz biber turşuları evde pratik bir şekilde yapılabilir. Acı biber turşusu tarifi için gereken malzemeler, 1 kilo biber, 4 diş sarımsak, 5 bardak su, 1 kaşık nohut, 2 bardak üzüm sirkesi, 1 veya 2 dal maydanoz gerekiyor. Acı biber turşusu nasıl yapılır aşamalarıyla:

    • Suyu kaynatın ve soğumaya bırakın bu sırada biberlerin kenarlarına çizik atın.
    • Turşuyu koyacağınız kavanoza nohutları ilave edin. Sarımsakları soyarak bütün halde bekleyin.
    • Kavanoz içine sarımsakları da ilave edin ve kaynamış su içine sirke, tuzu koyarak karışmasını sağlayın.
    • Biberlerin üzerine suyu dökün ve ardından kereviz yaprakları veya maydanozla kapak yaparak kapatın.
    • Turşuyu güneş görmeyecek şekilde rutubetsiz bir alanda 10 ila 15 gün bekletin.
    A'dan Z'ye Yemek Tarifleri Kitabı
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.