İçeriğe geç
Ana sayfa » Kişisel Gelişim » Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

    Her öğünde tükettiğimiz biber turşuları evde pratik bir şekilde yapılabilir. Acı biber turşusu tarifi için gereken malzemeler, 1 kilo biber, 4 diş sarımsak, 5 bardak su, 1 kaşık nohut, 2 bardak üzüm sirkesi, 1 veya 2 dal maydanoz gerekiyor. Acı biber turşusu nasıl yapılır aşamalarıyla:

    • Suyu kaynatın ve soğumaya bırakın bu sırada biberlerin kenarlarına çizik atın.
    • Turşuyu koyacağınız kavanoza nohutları ilave edin. Sarımsakları soyarak bütün halde bekleyin.
    • Kavanoz içine sarımsakları da ilave edin ve kaynamış su içine sirke, tuzu koyarak karışmasını sağlayın.
    • Biberlerin üzerine suyu dökün ve ardından kereviz yaprakları veya maydanozla kapak yaparak kapatın.
    • Turşuyu güneş görmeyecek şekilde rutubetsiz bir alanda 10 ila 15 gün bekletin.
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.