İçeriğe geç

Acuka Nasıl Yapılır?

    Mükemmel lezzetiyle kahvaltılara renk katan acuka sos tarifi ile birlikte evde pratik şekilde yapılabilir. Gereken malzemeler arasında, 5 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı biber salçası, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 diş sarımsak, yarım çay bardağı çekilen galeta unu, yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı karabiber, toz biber, kimyon, pul biber, kekik, susam ve tuz gerekiyor. Acuka sos nasıl yapılır aşamalarıyla:

    • Tavaya 5 yemek kaşığı zeytinyağını dökün ve 5 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı biber salçasını ekleyin.
    • Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. 4 diş rendelenen sarımsağı ekleyerek 1 dakika kavurun.
    • Üzerine ceviz içini ekleyerek 2 dakika kavurun. Galeta ununu ilave edin ve diğer baharatları da ekleyin.
    • Karıştırın ve soğutun. Kavanoza alınca üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
    A'dan Z'ye Yemek Tarifleri Kitabı
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.