İçeriğe geç

Acur Turşusu Nasıl Yapılır?

    3 kiloluk acur turşusu tarifi için gereken malzemeler, 2 kiloya yakın ince acur, 2 baş sarımsak, 3 yemek kaşığı tuz veya salamura tuz, 1 çay kaşığı limon tuzu, bidonun 3’te 1’i kadar sirke, su, taze fesleğen, 1 avuç kuru nohut gerekiyor. Acur turşusu nasıl yapılır aşamalarıyla:

    • Sarımsakları soyun ve acurların üzerine kürdanla delik açarak bidona yerleştirin.
    • Turşunun içine konulan nohutlar kuru olmalıdır yani haşlanmış nohut kullanılmamalıdır.
    • Aralarına sarımsak koyun ve en üste fesleğen dalını koyun.
    • Limon tuzu, sirke, tuz ve su ile tamamlayın.
    • Ağzı kapalı olarak güneş almayan bir bölgede 3 hafta muhafaza edin.
    • Sonrasında turşu yenmeye hazır olacaktır.
    A'dan Z'ye Yemek Tarifleri Kitabı
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.