3 kiloluk acur turşusu tarifi için gereken malzemeler, 2 kiloya yakın ince acur, 2 baş sarımsak, 3 yemek kaşığı tuz veya salamura tuz, 1 çay kaşığı limon tuzu, bidonun 3’te 1’i kadar sirke, su, taze fesleğen, 1 avuç kuru nohut gerekiyor. Acur turşusu nasıl yapılır aşamalarıyla:
- Sarımsakları soyun ve acurların üzerine kürdanla delik açarak bidona yerleştirin.
- Turşunun içine konulan nohutlar kuru olmalıdır yani haşlanmış nohut kullanılmamalıdır.
- Aralarına sarımsak koyun ve en üste fesleğen dalını koyun.
- Limon tuzu, sirke, tuz ve su ile tamamlayın.
- Ağzı kapalı olarak güneş almayan bir bölgede 3 hafta muhafaza edin.
- Sonrasında turşu yenmeye hazır olacaktır.