İçeriğe geç

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

    Adana kebap her ne kadar dışarıda daha çok sevilse de evde yapmak oldukça kolay. Bunun için gereken malzemeler, 600 gram kıyma, 1 yemek kaşığı pul biber, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet kapya biber gerekiyor. Adana kebap nasıl yapılır aşamalarıyla:

    • Kıymaya pul biberini ekleyerek 15 dakika yoğurun ve sonrasında kapya biber, tuz ve tereyağını ekleyerek 5 dakika daha yoğurun.
    • Yoğururken elinizi ıslatın böylece yoğuma işlemi daha kolay olur. Homojen bir kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin.
    • Kıvam alan kıymadan parçalar alarak çöp şişe geçirin.
    • En az 5 ila 6 saat dinlenmesi için buzdolabında saklayın. İster fırında veya tavada pişirebilirsiniz. Eğer fırın ise 180 derece fırında 20 dakika ters yüz ederek pişirin.
    Bu tarif A’dan Z’ye Yemek Tarifleri kitabından alınmıştır. Kitabı Trendyol’dan sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.