Adana kebap her ne kadar dışarıda daha çok sevilse de evde yapmak oldukça kolay. Bunun için gereken malzemeler, 600 gram kıyma, 1 yemek kaşığı pul biber, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet kapya biber gerekiyor. Adana kebap nasıl yapılır aşamalarıyla:
- Kıymaya pul biberini ekleyerek 15 dakika yoğurun ve sonrasında kapya biber, tuz ve tereyağını ekleyerek 5 dakika daha yoğurun.
- Yoğururken elinizi ıslatın böylece yoğuma işlemi daha kolay olur. Homojen bir kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin.
- Kıvam alan kıymadan parçalar alarak çöp şişe geçirin.
- En az 5 ila 6 saat dinlenmesi için buzdolabında saklayın. İster fırında veya tavada pişirebilirsiniz. Eğer fırın ise 180 derece fırında 20 dakika ters yüz ederek pişirin.