Ağlayan kek tarifi için gereken malzemeler, 4 yumurta, 1 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı süt, 1,5 su bardağı un, kabartma tozu, 1 çay bardağı kakao, 1 yemek kaşığı sıvı yağ gerekiyor. Keki ıslatmak için 2 su bardağı süt ve üzerine de 1 paket krem şanti, 1 kâse kırılmış fındık ve 1 paket çikolata sosu kullanabilirsiniz. Ağlayan kek nasıl yapılır aşamalarıyla:
- Şeker ve yumurtayı çırpın, kalan hamur malzemelerini ilave ederek kek hamurunu hazırlayın.
- Yağlanan fırın kabına hamuru dökün, 170 derecelik sıcaklıkta pişirin.
- Piştikten sonra sütü üzerinde gezdirin.
- Kek soğuduktan sonra hazırlanan krem şantiyi sürün ve bol çikolata sosuyla kaplayın.
- İsteğe bağlı olarak ceviz, fındık veya meyveyle süsleyebilirsiniz.